Na het invullen van het ‘Blinkert intakeformulier’, waarin de hulpvraag en achtergrondvragen werden
verhelderd, is onze tienjarige dochter samen met Janine aan de slag gegaan. Het doel van de hulp
was o.a. dat onze gevoelige dochter haar gevoelens en emoties beter kan leren (h)erkennen en zich
hierin beter leert durven uiten. En dat zij haar grenzen leert (h)erkennen en durft aan te geven.
Vooral richting leeftijdsgenootjes. De coaching sessies vonden plaats tijdens heerlijke, ontspannen
wandelingen in de natuur. En in uitstekende afstemming en interactie tussen kind, ouder en coach
Janine. Na elke sessie werd een schriftelijke terugkoppeling gedaan.
Ons kind ging aan de slag met praktische opdrachten toegespitst op de doelstellingen. Janine blinkt
uit in een laagdrempelige, warmgevoelige en open houding. Daardoor kon ze met onze ingetogen
dochter, snel een ‘klik’ maken. Maar, ook met mij als ouder.
Wij zijn als ouders heel blij en dankbaar dat onze dochter, mede dankzij de begeleiding van Janine,
weer stapjes heeft kunnen maken in het vergroten van haar zelfvertrouwen en weerbaarheid!

Ouders meisje (10)

 

 

Moeder Roos (7)

 

Kundig, bekwaam en dit alles met veel liefde, dat is Janine.

Onze dochter die hoogsensitief is voelde zich gelijk op haar gemak bij haar. We merkten na de eerste keer gelijk verschil. De tips en trucs die Janine mee gaf zijn nog steeds in gebruik en helpen enorm bij mijn dochters leven als beelddenker.

 

 

Leerkracht groep 8

 

Janine heeft bij ons op school een leerling uit groep 8 begeleid. 

Ik heb de samenwerking met Janine als heel prettig ervaren. 

Ze is kundig, bekwaam, open en voelt bij kinderen goed aan wat ze nodig hebben. 

Na elke sessie gaf Janine een schriftelijke terugkoppeling aan mij als leerkracht, maar ook aan de ouders. Fijn om te zien dat deze leerling het vertrouwen heeft gekregen om zo een goede start te maken op het middelbaar onderwijs. 

 

 

Moeder jongen (12) 

 

Tomeloze inzet, humor, creativiteit en fijngevoeligheid... Wat ons betreft woorden die helemaal op z'n plaats zijn als we Janine en haar begeleiding van onze zoon in de afgelopen periode omschrijven. Het zorgde ervoor dat hij zich op z'n gemak voelde en zich kwetsbaar op durfde te stellen. De duidelijke schriftelijke terugkoppeling naar ons toe was helpend om e.e.a. ook thuis toe te passen en d.m.v. korte lijntjes hadden we het gevoel dat we er samen voor hem konden zijn. 

Nee, natuurlijk zijn z'n uitdagingen niet voorgoed verdwenen/verholpen (ook hij is maar gewoon mens...) en zal hij er vast nog met enige regelmaat tegenaan lopen, maar Janine heeft hem écht een stapje verder gebracht. Misschien is dat wel juist hetgeen hij nodig had; ze gaf hem belangrijke levenslessen, zelfinzicht en tools mee, waar hij z'n leven lang (vanuit zijn eigen kracht) op verder kan bouwen!

 

 

Papa en mama van Jaxx (7)

 

 Janine is een geweldige kindercoach! Haar vriendelijke en geduldige aanpak maakt dat Jaxx zich meteen op zijn gemak voelt bij haar. Ze luistert echt naar zijn behoefte en helpt hem op een spelende manier groeien. Janine is de beste keuze voor ouders die hun kinderen willen zien bloeien.

Wij hebben Janine om hulp gevraagd voor onze 13-jarige zoon toen hij halverwege de 1ste klas van het havo/vwo totaal vastliep en wij als ouders ook niet meer wisten hoe wij hem konden helpen. Met haar warme open houding en geduld liet zij het zelfvertrouwen en de innerlijke kracht van onze zoon weer groeien. Toen onze zoon na de eerste sessie met Janine thuiskwam, zei hij letterlijk tegen ons: ‘Janine begrijpt mij tenminste’.  

Janine heeft de prachtige gave om met liefde en aandacht te focussen op de unieke kwaliteiten en talenten van een kind. Dit zorgde ervoor dat onze zoon zich als persoon gezien en gehoord voelde. Daardoor durfde hij zich kwetsbaar op te stellen en kon Janine gericht met hem aan de slag. Met een gezonde dosis (puber)humor wist zij aan te sluiten bij zijn belevingswereld waardoor hij elke twee weken met veel plezier en motivatie alleen naar haar toe ging. Bijzonder en mooi om te zien voor een jongen in deze leeftijd! De duidelijke schriftelijke terugkoppeling na elke sessie gaf ons als ouders ook mooie inzichten. Wij leerden onze zoon veel beter begrijpen en de sfeer in huis werd weer als vanouds. Stapje voor stapje gingen we weer terug naar twee belangrijke basisbehoeften: vertrouwen en autonomie. Ongemerkt heeft Janine niet alleen onze zoon, maar ook ons als ouders laten groeien.  

Janine haar aanpak zorgde ervoor dat onze zoon nu weet wat zijn sterke punten zijn en hoe hij deze kan inzetten voor zijn schoolwerk, hoe hij verleidingen kan weerstaan en zichzelf (weer) kan motiveren. Natuurlijk blijft het een uitdaging om een puber te motiveren voor zijn schoolwerk en zal zijn schoolperiode ongetwijfeld met ups en downs verlopen. Maar Janine gaf hem zelfinzicht en waardevolle tools mee waar hij de rest van zijn schoolcarrière, of eigenlijk zijn hele leven, op kan terugvallen als hij even op een zijspoor beland. 

Ouders  van zoon (13)

 

Vanwege de positieve en vriendelijke benadering voelde onze dochter zich al snel op haar gemak bij Janine.
De afwisselende en uitdagende opdrachten hebben ervoor gezorgd dat zij zich meer bewust is van haar gevoelens en emoties.
Samen met de terugkoppeling aan het einde van de gesprekken konden wij hier thuis mee verder. Met als resultaat een kind dat weer lekker in haar vel zit.
Janine biedt een zeer nuttig en waardevol coachingtraject waar we heel veel aan hebben gehad en die we ook in de toekomst kunnen blijven toepassen!

Ouders meisje  (8)

 

 Janine is een geweldige kindercoach! Haar vriendelijke en geduldige aanpak maakt dat Jaxx zich meteen op zijn gemak voelt bij haar. Ze luistert echt naar zijn behoefte en helpt hem op een spelende manier groeien. Janine is de beste keuze voor ouders die hun kinderen willen zien bloeien.

Ouders  van zoon (11)

 

Janine, really helped us understand our son better in the past year. While we knew he loved challenges and various topics, Janine showed us that his sensitivity is connected to his talents. She opened up new ways for us to see and handle his reflections and emotions.

First, she helped our son understand how he perceives the world around him. Then, she equipped him with techniques and tools to reflect on  and handle his sensitivity in different situations. Janine's guidance has made a big difference in how we understand and support our son. More importantly, he is now happier and more confident about his thoughts and feelings Truly recommended.