Wanneer je denkt dat jouw kind baat kan hebben bij coaching en/-of leerbegeieiding neem dan gerust contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. 

Een kennismakingsgesprek duurt zo'n 15-30 minuten, is kosteloos en vrijblijvend. Het gesprek kan bij mij in de praktijk plaatsvinden, maar zou ook telefonisch of online kunnen. 

Wanneer ik tijdens het traject denk dat jouw kind om wat voor reden dan ook niet onvoldoende baat heeft bij kindercoaching en-of leerbegeleiding, dan zal ik dat altijd tijdig bij jullie als ouders/verzorgers aangeven en de mogelijke alternatieven bespreken. Het kan zijn dat er intensievere begeleiding of hulpverlening nodig is. In die gevallen zal ik, als ouders dat willen, altijd doorverwijzen.

coaching en- of Leerbegeleiding 

Besluit je gebruik te willen maken van mijn begeleiding, dan volgt een intakegesprek waarin we de hulpvraag en verwachtingen van en naar elkaar bespreken. Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik je een intakeformulier toe.  Dit formulier vullen jullie als ouders/verzorgers in en sturen jullie mij terug, enkele dagen voorafgaand aan ons gesprek.  Zo gaan we goed voorbereid het gesprek in en komen we snel tot de kern van de hulpvraag. 
Het is afhankelijk van de leeftijd van jouw kind en de hulpvraag of jouw kind bij het gesprek aanwezig is. Het is in ieder geval fijn (als dit mogelijk is) als beide ouders/verzorgers bij het gesprek aanwezig zijn. Zo krijg ik een completer beeld van wat jullie verwachten en tegen welke uitdagingen jullie kind aanloopt. 

voor scholen

 1. kennismaking

 2. Intakegesprek

 3. Coachingstraject

 4. Evaluatiemomenten

 Doorverwijzen

Workshops HSP en HB in het onderwijs

Coaching leerkrachten

Passend onderwijs voor Hoogbegaafden

Talentbeleid

Individuele begeleiding kind

Didactisch Onderzoek

 

 

 

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op!
 

Aan de hand van de hulpvraag starten we een traject op maat en gaan jouw kind en ik aan de slag. Het aantal sessies is van te voren niet exact te bepalen, maar vaak kan een kind na zo'n 5-8 sessies weer zelf verder. Soms wat korter, soms wat langer. Ook is de frequentie verschillend. Vaak is het fijn als er in het begin niet teveel tijd tussen de sessies zit (een week) en kan er daarna wat meer tijd tussen zitten. Bij kernvisiecoaching zien we elkaar eens in de drie weken en zal het traject wat langer duren, zo'n half jaar tot driekwart jaar. De sessies kunnen plaatsvinden bij mij op de praktijk, maar ook op locatie (denk aan de school van jouw kind). Soms kies ik er ook voor om sessies in de buitenlucht te houden. 

Tijdens het traject bekijken we tussendoor hoe het gaat met jouw kind en plannen we een evaluatiemoment in om met elkaar te bespreken hoe het proces verloopt. Tussendoor is er altijd de mogelijkheid om je vragen te stellen via de mail. Ik denk dan graag met jullie mee. Aan het eind van het traject vindt er nog een eindevaluatiegesprek plaats. 
Het is goed om te weten dat wat ik met jouw kind bespreek tijdens de sessies vertrouwelijk is en dat ik dat niet zonder de toestemming of medeweten van jouw kind met jou deel. Uiteraard kan ik wel vertellen hoe het met jouw kind gaat.